fbpx Skip to content

Klatrelabyrint i Starup

Starup kultur- og idrætscenter havde, sammen med Haderslev kommune, et brændende ønske om at udvikle Starup hallen, og gøre den endnu mere spændende og givende for borgerne. Visionen var at skabe et moderne og fleksibelt kultur- og idrætscenter der tilbyder aktiviteter til borger i alle aldre.

IMG_0378

Da Starup hallen ikke skulle udvides med m2, gjaldt det her om at udnytte den plads de allerede havde på en ny og anderledes måde, som ville skabe værdi for brugerne.

Opgaven var at integrere en klatrelabyrint i en af hallens hjørner. Et hjørne der ikke blev brugt til noget som helst, skulle ende med at blive en udfordrende og legende aktivitet. Derudover fungerer klatrelabyrinten også som ekstra tilskuerpladser, til når der bliver spillet indendørsstævner i hallen, til stor glæde for de mindste i hallen. Det var to fluer med ét smæk, som forvandlede uudnyttede m2 til en multifunktionel klatrelabyrint med net, stiger, niveauskift, små klatrevægge med greb osv. Alt sammen i et æstetisk formsprog, der skulle motivere de besøgene til at gå på opdagelse i labyrinten.

Vi gik til opgaven med et krav til os selv om at udnytte hjørnet på den bedst mulige måde. Der var altså behov for at pakke hjørnet med aktiviteter, og vi formåede at sammenkoble 4-5 aktiviteter ind på et meget lille område, uden at det virkede for sammenklemt.

Det gjorde vi ved at bygge en klatrelabyrint, da det er en rigtig god måde at forbinde flere aktiviteter på. Vi brugte net til at sikre ydersiden for ro i maven, stiger til at løfte aktiviteten for at udnytte hallens højde, klatregreb til at skabe udfordring og en net-rose som nedgang, der forbinder toppen af klatrelabyrinten med hallens gulv, for at skabe et godt flow i labyrinten.

Projektet har krævet meget præcis beregning og skalering for at udnytte hjørnet på bedst mulig måde. Før klatrelabyrintens tilblivelse, havde vi gode indledende samtaler med Starup kultur- og idrætsforening for at finde frem til den rigtige løsning. Vi illustrerede også vores forestilling i 3D, sådan at kultur- og idrætsforeningen kunne visualisere klatrelabyrinten og få en idé om hvordan den færdige løsning ville se ud.

Starup kultur- og idrætsforening har været en fornøjelse at arbejde med, og sammen fandt vi en skræddersyet løsning som dækkede alle de krav og behov de havde til løsningen. Vi er utroligt glade for at være blevet valgt som samarbejdspartner på opgaven og vi er alle meget tilfredse med resultatet.